MIRADOR
Comments 4

Tornem-hi

La Nau torna després d’uns mesos confinada i muda, i ho farà més encongida. Alguns potser l’havien imaginat desballestada, arraconada al port i presa d’un somni etern. No ha estat ben bé així. La Nau reprèn la marxa, just amb el canvi d’any, però alleugerint la seva càrrega. No podrà navegar per aigües profundes ─no té la capacitat ni l’audàcia─ però això no vol dir que lliscar per aigües superficials sigui sinònim de superficialitat.

La Nau és viva, lliure. A cada expedició s’endurà les paraules justes: vetllarà a cada moment per què no hi hagi més de mil caràcters, sense comptar els silencis─és a dir, els espais─. Com fins ara, sortirà els dijous, al migdia de la setmana, equidistant de l’alba i del crepuscle.

En fi, que La Nau reapareix de bell nou, encetant una altra etapa, dibuixant en el blau del mar i del cel petits fragments de política, periodisme i cultura─i amb ella els llibres─, una mostra de la creació d’homes i dones.

Aquesta setmana La Nau ha comprovat que pot tornar a moure’s. Ha reconegut l’oreig del mar i la salabror. Té delit per viatjar. Donem-li, doncs, aquesta satisfacció. Dijous que ve ja tindrà la càrrega ─el tema, els temes─ a punt. De moment, us envia una salutació.

La pintura que encapçala el text és de Wasili Kandinski. Barca en el mar, Rapallo, 1906.


This entry was posted in: MIRADOR

4 Comments

  1. Joaquim Pla Brunet says

    Preciós text de tornada, amb prosa poètica delicada acompanyada d’una magnífica pintura. Que els déus l’acompanyin en el camí i que el vent bufi per donar embranzida a La Nau.
    M’agrada molt.
    Joaquim

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s