OPINIÓ
Comments 2

Somnis

Quan hem franquejat la porta de l’any 21, la pandèmia, com el dinosaure de Monterroso, seguia allà. No podia ser d’una altra manera. Hi conviurem encara uns mesos més. Hem engegat a dida el 2020, sense tenir en compte que, com a mínim, ens ha deixat la vacuna. El 2021 ha començat, si fa no fa, igual. El virus no hi entén de fronteres, tampoc de calendaris ni d’anys, purs invents dels humans per dominar l’espai i el temps.

Exigim als governs unes mesures de contenció que siguin més coherents, així com una major claredat comunicativa. També que els partits de l’oposició siguin més constructius, menys hipòcrites.

La cultura és essencial. Queda clar que el món polític no s’ha cregut mai que la cultura és una necessitat vital, i no un luxe.

Ens deslliurem de Trump, que ha acabat engolit pel mateix monstre que ha creat─el trumpisme─. Les imatges inaudites i esperpèntiques de l’ocupació del Capitoli són un avís del que el feixisme és capaç de fer per abatre una democràcia. Poc valenta, sigui dit de passada.

Davant d’una realitat grisa─ encara que sigui de colors llampants─, ens submergim en la lectura i/o en els somnis fins que afluixi el temporal. Per poder pensar i actuar millor. Sí, els somnis.

La fotografia que encapçala el text és de Romain Ickx. Hebstnebel, cap al 1897.

This entry was posted in: OPINIÓ

1 comentari

Deixa un comentari