MIRADOR, OPINIÓ
Feu un comentari

Fer política

 

Eleccions, una vegada més, anòmales. Hem de recordar en quin context s’ha votat, a les municipals i a les europees: repressió, amb exiliats i presos polítics, i amb una extrema dreta embogida. Unes eleccions, alhora, que hem de considerar com la segona part d’un cicle electoral que va començar molt abans del 28-A.

La derrota a les generals de les dues dretes extremes i de l’extrema dreta espanyoles semblava que havia de portar menys agror, menys bel·ligerància. Però no ha estat ben bé així. En quin moment PP i C’s deixaran de fer de Vox o d’estar pendents del que fan? És més, tot fa pensar que pactaran novament amb els ultres, per treure el centre esquerra del govern de la Comunitad de Madrid i de l’Ajuntament de la capital espanyola.

És cert que C’s, a nivell espanyol, ha millorat els seus resultats. Però gairebé no tocarà poder si no pacta amb l’extrema dreta. Trista realitat la dels que gosen anomenar-se, encara, liberals.

A Catalunya, triomf municipal inapel·lable d’Esquerra Republicana, un partit molt ben distribuït en tot el teixit territorial (amb la cirereta preuada del consistori barceloní), i gran victòria també de Puigdemont (que no de Junts per Catalunya) a les europees. A Europa, per cert, és on haurà d’acabar, o hauria d’acabar, la repressió. Però de moment, els que manen a les institucions europees segueixen fent el joc a l’estat espanyol.

El vermell del PSC torna a pujar allà on el color taronja semblava haver-se instal·lat des de les darreres eleccions catalanes. C’s va tocar sostre en el seu moment i s’ha anat desinflant com un globus de fira. Qui sap si acabarà sent insignificant com el PP, avui marginal a Catalunya.

Ara, però, toca fer política, i política amb majúscula. No cal donar arguments a aquells que volen viure en una tensió permanent. Aquells que només insulten, arraconen la veritat i posen en perill la convivència. Alhora, els que pretenen alterar majories fan un flac favor a la democràcia i al prestigi d’un estat cada cop més desprestigiat.


 

abbot

Berenice Abbott. Nova York, 1935.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s