LLIBRES
Feu un comentari

Llegir

En temps de pandèmia, el llibre i la lectura han experimentat un auge notable. Ens felicitem, però esperem que aquesta tendència continuï quan ens hàgim deslliurat del virus o que aquest s’hagi convertit en endèmic.

A part del llibre (físic) i la lectura, un factor important és el procés o ritual seguit per adquirir un llibre, que s’inicia amb la visita a una llibreria (o biblioteca): mirar, tocar, remenar, fullejar, olorar, dubtar, ara cap aquí, ara cap allà, emocionar-se… Fins que trobem un o més llibres que potser formaran part de les nostres vides.

Dels darrers llibres publicats, destacaria Hi ha un país on la boira (Tushita edicions), de Gemma Gorga. L’obra, que neix a partir de l’estada que va fer l’autora a la ciutat de San Francisco, ens ofereix una bella i estimulant reflexió sobre el món del llibre, la lectura o les llibreries, amb referències també a la pintura i al cinema. “Llegir és viatjar”. Però també “viatjar és llegir”, encara que no tothom ho faci amb aquesta intenció.

Per què optem per un llibre i no per un altre? És un plaer entrar a una llibreria sense saber quin llibre volem. Ho vivim com una aventura: “Cal aprendre a perdre’s, a vagarejar”. Així, preguntar-se “com llegim” o “què busquem”, converteix el llibre no en un objecte sinó amb una possibilitat. Per llegir cal temps, concentració i paciència, valors que avui no cotitzen massa.

“En aquesta ciutat (San Francisco), tots els camins porten al mar o a una llibreria independent”. Canviem ciutat per vida, i gaudim d’aquest viatge que ens ha estat donat.

La fotografia que encapçala el text és de Marilyn Silverstone. South Vietnam, 1966.

This entry was posted in: LLIBRES

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s